sobota 12. září 2009

čtvrtek 10.9.2009 - La Boca, noční bus do Puerto Iguazu

Nemůžu se zbavit pocitu, že máme na Argentinu nějak málo času. Chceme stihnout Bolivii i Patagonii a ty jsou od sebe hodně daleko. Původně jsme chtěli strávit nějaký čas na severu Buenos Aires v deltě řeky Paraná, pak projet Uruguay, ale to by všechno bylo na dlouho, pořád bysme popojížděli, balili, hledali ubytování, dopravu, tak jsme se rozhodli to trochu natáhnout a přejedeme nočním busem rovnou na vodopády Iguazu na Paraquaysko-Brazilsko-Argentiské hranici. Metrem jsme dojeli na autobusák Retiro (linka C asi 25 minut nejezdila, hlášení jsme nerozumněli, nikdo nevěděl proč, ale počkali jsme si a dočkali jsme se :-). Prošli jsme asi 7 společností, všechny mají stejné ceny 215 semicama (pohodlná sedačka) nebo 255 cama economica (prý postel, ale je to "jen" ještě pohodlnější sedačka), Vybrali jsme si "postel" která odjíždí v 19h, odbavili si batohy (u příjmu zavazadel naší společnosti) a vyrazili do čtvrti La Boca, kterou jsme včera nestihli. Dnes je poprvé docela teplo, tak si to víc užijeme. V La Boca jsme zapadli do první hospody. Přivítal nás výřečný Ital - majitel a hodil na stůl pečivo a pomazánku. Když jsme se vrátil ze záchoda, už tam byla další pomazánka, nějaké pečené špenátové placičky, sýr a salát. Raději jsme se zeptali, kolik to proboha bude všechno stát. 90 včetně piva a těstovin jako hlavního chodu nebylo málo, ale mohlo to být mnohem horší. Jinak vše bylo vynikající, tak jsme si pošmákli jako první večeři v Buenos Aires. La Boca je špinavá čtvrt s pár turistickými uličkami s krásnými barevnými baráčky (máme pěkné fotky, jak to bude možné, ukážeme), se stánky a restauračkami (v některých tancují tango), ale i se spoustou otravných naháněčů. Někteří ale uměli: "Czech Republic? Nedved. Sednete si. Hezká holka!" Vrátili jsme se na autobusák a prokousali se davem k našemu dvoupatrovému autobusu. Sedíme dole, jsou tu jen 4 řady v každé jen 3 pohodlné sedačky, takže místa je opravdu dost, i když na mě je to tak tak. Vytáhnul jsem svojí bluetooth klávesnici a rovnou napsal tento den do deníku (poznáte to i podle diakritiky :-). Zítra to snad hodím na blog.
PS: Dneska jsme si koupili místní SIM kartu do telefonu. Stojí 25 a prý nám na ní za 2 dny přibyde 20 jako kredit na volání (jestli jsem tomu dobře rozumněl). Co bylo zvláštní, že i předplacenou kartu jsem musel zaregistrovat na svoje jméno. Opsali si i číslo pasu. Jestli jí ztratím, asi bych jí raději měl zablokovat.

1 komentář:

  1. Z Bolívie mám kávu. Celým jménem "Villa Oriente Arabica Pur Bolivie doux er savoureux". Hraje se mnou zvláštní hru - v okamžicích mé nepozornosti se sype jinam než se od ní čeká. Naposledy jsem zaznamenal velký exodus (alespoň 30%) na zem v kuchyni.

    Viděli jste už nějakou kávovou plantáž? Zajímalo by mě, zda vypadají tak, jako na obrázku na obalu :-)

    P.S: Nebyla by google-mapa s občasným vyznačením trasy?

    OdpovědětVymazat