neděle 20. září 2009

středa 16.9.2009 - Campo Grande - Pantanal

Do Campo Grande jsme dorazili s 2 hodinovým zpožděním. To se ale hned zcvrklo na jednohodinové, když jsme zjistili, že je tu jiné časové pásmo. Hned po výstupu z autobusu se na nás vrhli nahaněči slibující stejný tour za 220 reálů. My už ale máme zaplacenou zálohu u Ecological Expedition, tak se alespoň uklidňujeme, že třeba bude kvalitnější, když stojí 330. Při placení doplatku to na nás navíc zkoušeli za 450 (prý běžnou cenu), ale nedali jsme se. Pozvali nás na internet a na snídani v jejich hostelu, kde jsme čekali na odvoz do Pantanalu. Byla to zatím naše nejlepší snídaně na jižní polokouli. Cesta minibusem na jižní hranici parku trvala 4 hodiny. Pak nás čekala další hodina po prašné cestě na korbě náklaďáčku až do kempu, kde jsme měli strávit se spaním v hamaku následující 4 dny. Jsou tu nad očekávání pěkné sprchy i záchody a voda na pití je z řeky ale filtrovaná. Dnes se prý nic organizovaného konat nebude, tak nám alespoň ukázali řeku, kde se zatím můžeme koupat. Protéká kousek od kempu, plavou v ní malé piraně a na břehu se válí několik kajmanů. Nemáme se prý ničeho bát. Kajmani se lidí bojí a pirani ožužlávají hlavně prsty, tak máme ve vodě bořit palce do bahna. Chvilku nám tvalo, než jsme se do vody odvážili a pak jsme stejně utíkali hned pryč. Nechat se okusovat piraněmi nebylo nic příjemného. Navíc na plavání pár metrů od nehybných ale hrůzně vyhlížejících kajmanů si taky budeme muset zvyknout. Večer v kempu rozdělali oheň, ale jen kvůli komárům, protože i dlouho po setmění bylo pořád 32 stupňů. Spát jsme šli na karimatky, protože hamaky nebyly nic moc. Bylo pořád takové vedro, že jsme spali jen v tričku a bez spacáků.

5 komentářů:

  1. Nazdárek,
    tak přežili jste noc s kajmany na břehu řeky? já se na nich taky byla podívat - teď o víkendu v ZOO:O)
    tak ještě potkat slona, nosorožce a lenochdoa a můžete se vrátit do ČR, ne?

    Ta fotka vodopádu je fakt super.

    Mějte se parádně.

    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky,
    jsme rádi, že jste dobrodružství ve velké divočině ve zdraví přežili:-)
    Fotky jsou fakt krásné, závidíme... a mapka je super.
    Opatrujte se!
    Lenka a Tomáš

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojda, teda už Vám začínám závidět, když vidím ty fotky. Jsou úžasný a ta mapa je super, jen tak dál :-). Jsem s Váma!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Šárko moc tě obdivuji protože já bych ty podmínky určitě nezvládla. Nebudil vás v noci řev zvířat? Strávila jsem pěkný víkend v Jizerských horách. Je tu stále letní počasí.Mějte se moc pěkně opatrujte se!! máma

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím cestovatele a taky do Kladna(mimochodem jsme taky o víkendu byli v Lužických a Jizerských horách-měli jste se stavět). Davide, vzpomínal jsem na Tebe v neděli, protože když jsme se vraceli domů tak z kapličky v Příchovicích-Tesařově jsem pozoroval Lysou horu. Lítal tam někdo na padáku, ale byl tak neuvěřitelně vysoko,že to bylo až neskutečné. Šárko co ruksak? Už máš otlačená ramena?Nástěnku jsme v Liberci nesehnali, protože tak velké vůbec nevedou. Budu ji muset vyrobit. Máma říká, že už budete doma než se jí dočká. Užívejte si to a buďte na sebe opatrní! Táta.

    OdpovědětVymazat