neděle 13. září 2009

pátek 11.9.2009 - Puerto Iguazu

Do Puerto Iguazu jsme dorazili až v půl třetí. Po cestě pršelo, vedlejší silnice a vesnice byly rozbabněné, všude chudoba, v televizi nějaký ponurý film, kde se hodně střílelo a mučilo, až jsem z toho všeho měl takový blbý pocit. Autobus se po cestě úplně vyprázdnil, tak jsme si se Šárkou sedli do patra do první řady s krásným výhledem. Silnice u Puerto Iguazu byla pěkná a docela nová a placená. U autobusáku jsme hned vyzkoušeli naší SIM kartu a obvolali několik hostelů. Ceny oproti průvodci dost stouply, třeba z 90 na 165 nebo z 50 na 90, takže jsme nakonec poslechli nahaněče, který nám prozradil, kde se dá ubytovat za 60 pro oba ve dvoulůžkovém pokoji - hostel Las Palmeras. Měli jsme pěkný hlad i když autobus byl i s večeří a snídaní, za kterou by se nemusela stydět ani lepší aerolinka. Ptali jsme se spolubydlících, jestli neví, kde se dá ve městě najíst. Hned nás pozvali na svoje špagety, které zrovna vařili. My jsme ale vyrazili do supermarketu na nákup a do jedné restauračky na menu za 35 na osobu. Zajímavý byl už předkrm, který bych popsal jako kuře ala zavináče. Bylo ho tolik, že jsme se báli, že je to už hlavní jídlo, ale pak přinesli megaporci masa a nakonec ještě dortík a likér na dobré trávení. Pokecali jsme tam taky s jedním amigem, co tu má chatky. Ptali jsme se ho na cestu do Bolivie. Odradil nás od možnosti projet Paraguay až na Bolívijské hranice, že nás to vyjde draho. Policajti tam prý klidně zastaví autobus a chtějí po turistech poplatek, třeba 30 dolarů, jinak, že nejedou dál (ale autobus klidně odjede). Každy tedy raději zaplatí. Když se to stane cestou počtvrté, tak už to asi trochu naštve. Doporučil nám cestu přes Brazílii, tak ještě uvidíme, co si o tom přečteme v průvodci. S naplněnými pupku a skleničkami vína jsme pak rozvalili na pokoji psali deníky až do úplného vyčerpání. Venku v noci pěkně pršelo a bouřilo. PS: Jak se ty časy mění. Dřív se lidi na hostelu tahali o jeden počítač s free internetem, teď si zalezou na pokoj a připojí si svůj notebook přes hostelové WiFi. My alespoň telefon s WiFi a bluetooth klávesnicí :-)

4 komentáře:

  1. Ahoj dobrodruzi :) Tak už Vám píšu podruhý, páč poprvý se mi to nepodařilo odeslat, pak to chtělo účet či co, no a než jsem se prokousal dál, tak jsem si to šikovně schodil .... Blogér ze mě asi nebude .) Koukejte řádně fotit, zatím to vypadá jako prima výlet, tak ať Vám to vydrží :) Tady je vše při starém. V sobotu byla akce na základně u Poupů, pak jsme šli k Mudroj na bar a závěr proběhl tradičně ve Šnečku. Dovedete si asi představit jaká byla neděle .... :)
    Mějte se prima a ať Vám to krásně odsýpá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. Zkoušíme se Vám poslat komentář. Máma dostala od Luciny informace jak to provést, ale asi to dopadne špatně, protože si nic nepamatuje.
    Tady je celkem pěkné počasí a docela teplo, asi je tu tepleji než u Vás. Všichni Vás pozdravují a přejí další šťastnou cestu. Teď jsem zvědav, jestli se nám to podaří odeslat.

    OdpovědětVymazat
  3. a ja uz se na to taky podival :-] Hele Bozenko, jak to ze jsi me nerekla ze je Ance brezi??? To si asi zapisu :-]
    Ahoj
    Karlos

    OdpovědětVymazat
  4. :-D ... co na tom, ze je brezi???? To jeste jde, ale uz si obcas pripada jako vorvan, a to je jestle nejakej ten patek s mega brichem pred ni :-P

    Jinak, taky se tesim na fotecky - i kdyz, musim pochvalit za super sloh (ne jako Rydloska, kterej si s gramatikou hlavu moc velkou nedela - a to na to ted uz i vidi :-)). Zpet k tomu slohu - moje obrazotvornost funguje :-)

    OdpovědětVymazat