úterý 29. září 2009

středa 23.9.2009 - Cerro de la Patria

V noci přišla pěkná bouřka. Ráno bylo zataženo a teplota o 15 stupňů míň než včera. V tomhle počasí se nám stanovat nechtělo. Dnes byl svátek kraje Santa Cruz a už ráno nás táhla na náměstí slavnostní hudba. Šli jsme se podívat. Hodně se řečnilo, pak se i trochu hrálo a zpívalo. Vydrželi jsme až do přehlídky místních škol. Cestou z náměstí jsme objevili trh, nakoupili ovoce a dali si polévku s místními trhovci. Odpoledne jsme si udělali jen krátký výlet na horu Cerro de la Patria hned za Samaipatou, kde by měly být starověké kruhy, které jsme si představovali jako obrazce, které jsme včera viděli včera na El Fuerte. Cestou nahoru jsme šli jen v tričku. Nahoře jsme si museli vzít teplé mikiny i Tilakovky, jaký foukal vítr. Viditelnost taky nic moc, kruhy nikde. Našli jsme je, až když jsme se rozhodli obejít vrcholek. Byly jen z poskládaných kamenů a nezdály se být 2000 let staré. Výlet se nám i tak líbil. K večeři jsem si dal omeletu a Šárka řízek. Když jí ho přinesli, myslela si, že je to moje omeleta, jak byl řízek tenký. Skočili jsme ještě do muzea, kde jsou vystaveny předměty nalezené v El Fuerte (nádoby, pazourky, hmoždíře, lebky...). Byl tu i krásný model celé osady. Před spaním jsme vypili vínko původně koupené do Pantanalu.
PS: Dnes jsme si poprvé nechali vyprat všechno naše smradlavé prádlo. Není tu žádná prádelna, ale zjistili jsme, že nám jej seňora Simone vypere na valše za 12Bs, tak jsme jí to hned ráno odnesli.
PS2: Vypadá to, že internet je tu zabržděný všude. V dnešním internet café vypadával i na několik minut a obsluha jen krčila rameny, takže drsná Šárka zaplatila jen půlku ceny.

Žádné komentáře:

Okomentovat