čtvrtek 10. září 2009

streda 9.9. - Buenos Aires

Dneska jsme se prosli po Palermu a Ricolete - ctvrti kolem naseho hostelu. Chteli jsme zajet i do La Boca, stara ctvrt s barevnymi plechovymi baracky, ale uz bylo pozde - pred patou. Nez bysme se tam dostali pro nas velice chaotickym systemem autobusu (dost me nastval) bylo by kolem seste a pry tam k veceru muze byt nebezpecno. Stihli jsme ale peknou japonskou zahradu a nadherny hrbitov plny monumentalnich hrobek. Ten byl opravdu vyjimecny. Jinak jsme cely den docela mrzli. Na slunicku bylo teplo, ale porad se nad nami drzel mrak a foukal vitr. Brrr. Taky nas posral ptak, ale fakt poradne. Dva kolemjdouci nas hned zacali cistit. Nabidli kapesnicky, otirali nas, zmatek a neskutecny smrad. Kdyz mi ale pri cisteni jakoby nahodou otevrel kapsu s penezenkou, bylo nam jasny, ze to oni jsou ten ptak, ze to svinstvo na nas strikli, aby nas mohli v tom zmatku nepozorovane okrast, tak jsme hned utekli. Oplachli jsme se sice na zachode, ale jeste druhy den smrdime. Jinak Ricoleta je neskutecne luxusni ctvrt, vstude luxusni obchody a jen same kavarnicky, takze bylo nemozne najit hospudku na veceri. Navic tu v hospodach vari az od osmi, takze jsme se osidili toustem a pak uz nemeli silu jit na poradnou. Pred devatou jsme vytuhli. Zitra z Buenos Aires zmizime, jeden den nam tu stacil.

4 komentáře:

  1. Ahoj Davide a Šárko,

    pěkně vynalézaví zloději, jenom co je pravda :-) To by mě nenapadlo, taková finta!!

    Zdravím z ČR. Právě nám tu vrcholí období burčáků. Příští týden se osobně chystám domů na Moravu zkontrolovat vinaře, zda se přes rok dobře starali o vinice :-)

    Martin Maňák

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj dobrodruzi,
    teda, to bych vůbec nečekal. Já si money raději schovávám do tělové ledvinky pod triko či mikinu.
    Pěší výstup na Rysy dopadl dobře, chvílema nahoře pršelo, chumelilo a než jsem došplhal na nejvyšší bod (2499m.n.m.), už sluníčko vylezlo z mraků (jen na hodinu). Přišel jsem tak akorát v pravý čas, naskytla se mi podívaná, na kterou jen tak nezapomenu:-)
    Držte se zuby nehty!
    Karel Svoboda

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, ty jo, to ale nezahalite :-o !!! Za tech par dni jste toho uz stihli zazit az beda... Koukam, ze i toho s primesi negativniho. Jeste ze to dobre dopadlo.
    Tak se drzte, my pecky domaci vas budeme bedlive sledovat :-P

    Ana

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj cestovatelé,
    právě objedvám před PC, Lukáš spí, tak mám konečně vytouženou chvilku klidu a z Vašich řádek cítím vůni Jižní Ameriky. A tuhle vůni mám opravdu ráda, i když to zaprděné letadlo k tomu patří :-) Myslím si, že teď už Šárka nepláče, naopak si to všechno vychutnává. Když jsi Davide volal Patrikovi z letiště, tak nebulela jenom Šárka, ale i já :-)Krásně si to užívejte, na jednu stranu je dobře, že jste dostali hned pořádnou školu od kapsářů a vyvázli jste bez újmy, teď už si na Vás jen tak někdo nepřijde.
    Na Lukáškova narozeniny odjíždíme na dovolenou, bude také trochu exotická, nebude to cesta kolem světa, ale okružní plavba. Tak snad budou alespoň trochu uspokojeny cestovatelské touhy Tvého bratra. :-)
    Mějte se báječně a budu se těšit na další příhody.
    Jana

    OdpovědětVymazat