středa 10. února 2010

Mapa Tongariro Crossing + Northern Circuit


Abyste mohli lépe sledovat naše bloudění po Národním Parku Tongariro, řekli jsme si, že pro vás připravíme přehlednou mapu. Protože nakonec není tak přehledná, jak jsme chtěli, něco vám k ní napíšu: Oranžovou barvou je nakreslená naše cesta, tyrkysovou je zbytek, který jsme si odpustili, ale patří buď na Tongariro Crossing nebo Northern Circuit.
Tongariro Crossing začíná na parkovišti Mangatepopo, stoupá do South crater, z něj dál stoupá na Red crater, z něj okolo Emerald lakes klesne do Central crater, obleze Blue lake a pak už jen padá okolo Katetehi Hutu na parkoviště.
Northern Circuit začíná ve Whakapapa, proklouzne mezi sopkami Ngauruhoe a Ruapehu na Waihohonu hut, pak začne obcházet Ngauruhoe přes Oturere hut a do sedla k Emerald lakes. Tady se spojí s Tongariro crossing a proti jeho směru přeleze Red crater, spadne do South crater, dál k Mangatepopo hutu, kde opět crossing opustí a po své cestě se vrátí do Whapapa. My jsme si je oba zkombinovali, ani jeden jsme nešli celý, protože jsme si z každého vybrali jen to nejlepší. Však uvidíte...

Žádné komentáře:

Okomentovat