úterý 23. února 2010

Tugboat dance, Redbull akrobacie, Skytower

Ráno jsem zaskočil k Auckland Central Backpacker vyměnit s Jorisem zbylých 300NZD za klíčky od Barunky. Teď už jen vymyslet, co s tolika novozélandskými dolary. Dnes bylo opět zataženo a občas zapršelo. Auckland snad neumí nic jiného. Dopoledne jsme se chtěli zajít podívat na jachty na vysílačku, ale nenašli jsme, kde se ukázka konala. Stihli jsme jen "tugboat dance" - přehlídku remorkérů. Bylo krásný, jak jsou tyhle nenápadný lodičky silný a hlavně neskutečně obratný. Všiml jsem si, že mají ponor 4 metry! To je docela dost na takový "prdítka". Mezi nimi se na moři proplétaly a očumovali plachetnice různých velikostí. Na oběd jsme se vrátili na hostel a upekli si kuřecí stehýnka. Odpoledne probíhala v přístavu spousta pouličních představení, ale nějak se nám do zataženého Aucklandu z vyhřátého hostelu nechtělo. Stihli jsme alespoň akrobatickou přehlídku pilota, co lítá Redbull letecký slalom (to bylo dobrý) a jedno pouliční představení (to bylo trochu trapný). Nějak se nám nic nechtělo, tak jsme zašli do hostelu Nomád vyčerpat posledních 5NZD, co nám zbylo na Global Gossip kartě. Je to takový poskytovatel internetu a mezinárodních hovorů se spoustou internet café po celém Zélandu, takže jsme měli svojí kartu, kterou jsme mohli použít na spoustě místech. Někde si za hodinu internetu odečetli 3 ale většinou 4 dolary. Vzpomněli jsme si na pidivečeři, kterou jsme tu v hostelu měli před dvěma měsíci v ceně ubytování, a zašli jsme na ní na černo znovu (víme, že kupony, které dostanete při ubytování, nekotrolují). Už za tmy jsme se šli podívat nahoru na Skytower. Na HI kartu, kterou jsme si koupili v Ushuaia na slevu na ubytování v některých hostelech, jsme dostali každý 10NZD slevu, takže se nám cena karty konečně vrátila. Začali jsme na hlavní vyhlídce ve 194 metrech a pak zajeli i na menší ale vyšší "sky deck" ve 220m. Pohled na noční Auckland byl nádherný. Málem jsme viděli i naší Barunku zaparkovanou u kostela pod věží. Taky jmse si říkali, že by odsud byl krásný výhled na tu leteckou rebulláckou akrobacii. Že nás to nenapadlo dřív!Počkali jsme si do desíti, kdy se mělo zdarma podávat kafe v bufetu "sky lounge", byl to ale podvod. Bufet byl už dávno zavřený a tahle akce už dávno neprobíhá. Večer na hostelu připravovala Šárka překvapení pro babičku a já kecal na terase s francouzema o žralocích a vůbec o Austrálii, odkud před pár dny přiletěli.
PS: Ráno Šárka před snídaní přistihla jednoho chlápka, jak nám vzal mlíko z ledničky, klidně ho načal, aby si cmrndnul trošku do kafe. Neřeknu, kdyby si vzal z načatýho, ale otevřít někomu nové, to je docela hustý.
PS: Na inzeráty na Barunku, které pořád visí na hostelech, celý den nikdo nezavolal. Těší nás, že nikdo neotravuje a hlavně to svědší o tom, že jsme Barunku prodali za dobrou cenu :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat