pondělí 26. října 2009

čtvrtek 15.10.2009 - Lago Roca, Guanaco

Ráno se u nás stavili na pokec dva belgičani (vida, nejsme tu sami, jejich stanu jsme si včera nevšimli). Taky míří do parku Torres del Paine - prý nejkrásnějšího na světě. Jsou tam dva známé treky, jeden ve tvaru O, druhý W. Doporučili nám neminout Puerto Madryn s peninsulou Valdéz, kde je prý úchvatná podívaná na tučňáky a velryby. Je ale lepší si tam nejdřív zavolat, protože když je špatné počasí, je přístav na několik dní zavřený. Uklidnilo nás, když říkali, kolik toho chtějí stihnout a přitom mají o 5 dní míň času než my.
Odpoledne jsme vyrazili na horu Guanaco (941m.n.m). Cesta je podle belgičanů zavřená (asi kvůli sněhu), ale asi by se dalo dostat alespoň na vyhlídku která je někde v půlce. Zkusili jsme to a povedlo se. Po zimě byla cesta trochu zapadaná stromy a občas se nám pod sněhem ztratila, ale stopařka Šárka nakonec vždycky našla další žlutý kolík, kterými byla cesta mezi stromy značená. Dála nad první vyhlídku už jsme nešli a vrátili jsme se zpět podél jezera, na kterém byly vlny jako u moře, ke kempu Lago Roca. To je ten za 18/os. Je ale ošklivější než ten náš a má špinavé záchody. V restauraci prodávali zatím nejkrásnější pohledy, které jsme tu viděli. Vetšina jich byla z Antarktidy.
Začalo se kazit počasí, tak jsme uháněli domů (ke stanu), abysme stihli uvařit večeři. Benzínu ubývá rychleji, než jsme čekali. Láhev sice nebyla úplně po rysku, ale po jedné polívce, jednom čaji a dvou těstovinách už nám asi zbývá jen na zítřejší čaj. Celý den jsem si drbal kousance od blechy. Večer jich Šárka napočítala 65!

Žádné komentáře:

Okomentovat