středa 21. října 2009

sobota 10.10.2009 - bazén v Cachi, hřbitov, vyhlídka

Jak už titulek napovídá, dnes jsme toho moc neudělali, nikam daleko jsme nechodili. Dopoledne jsme si užívali našeho dvorku, kde jsme zatím sami. Navoskovali jsme si kožené pohorky (po sandboardingu byly pěkně zničené, ale Šárka má dva vzorky NikWAXu) a něco vyprali. V Cachi má být hotel u s veřejným bazénem, u kterého jsme chtěli proflákat i odpoledne, ale když jsme k němu došli, teprve se malým čůrkem z hadice napouštěl. Rozvalili jsme alespoň pod stromem před hotelem, četli průvodce a psali deník. Dnes fouká neskutečný vítr a zvedá prach ze silnic. Často sebere neskutečný oblak a vůbec je dnes mizerná viditelnost. Dali jsme pak ještě internet a v podvečer se vydali na náš jediný výlet - asi 15 minut vzdálený hřbitov s vyhlídkou, kde jsme se dlouho vydrželi kochat krásnými mraky a západem slunce. Hřbitov byl taky zajímavý. Během staletí asi roste směrem dozádu a je už pěkně dlouhý. Ze začátku jsou jen hromady kamení a rozpadlé dřevěné kříže, postupně se objevují novější a lepší mezi kterými pak stojí doslova honosné hrobky. Na večeři jsme už jako štamgasti zašli do naší hospůdky za náměstím a dali si pro změnu Napolitanu - řízek se šunkou a sýrem (stejka si dáme zase zítra). Bylo toho trochu míň (ale i tak jsme se z jedné porce najedli oba), o to víc jsme si dali vínka a dopřáli si zákusky. Nakládané hrušky v javorové šťávě byly ještě relativně normální, ale sýr s marmeládou je vyloženě argentinská specialitka. Zvláštní, ale dá se na podivnou chuť zvyknout.

3 komentáře:

  1. Ahoj Šárko a Davide! Tak Jsem se po 3 dnech dostal na pár minut na internet. V rychlosti jsem přečetl další příspěvky a honem píši krátký komentář, protože za 5 min. zavírají kavárnu. číst o snowbordu na písku je zajímavé, ale určitě to nebude jako na prašanu na Lysý. Tady (v Krkonoších) sníh pomalu roztává, což je zatím dobře, protože zatím nemáme ani zrytou zahrádku. Budu již muset končit, protože pani šéfová již nervózně točí klíčema od kavárny. Mějte se dobře a buďte na sebe opatrní. Máma a táta.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak se zdá že máte odpočinkovou část své cesty, ono je to taky potřeba.Tady se opět trochu oteplilo, ale ráno je docela kosa.Jakou tam máte teplotu vy? Asi vám začína jaro tak se to bude zlepšovat.Pilně zapichujeme špendlíky do mapy abychom měli přehled.Moc na vás myslíme a vzpomínáme. Mějte se moooc pěkně :) máma a táta KL.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, tak mi tady děláte pěkný chutě, to bych taky ráda ochutnala takový dobroty. No nic, v neděli bude králík s bramborovým knedlíkem a se špenátem. Tak ten další, až ho budu zase píct, bude pro vás. Zdraví Alena a Přemek a Kačka a Bětuška

    OdpovědětVymazat