pátek 16. října 2009

úterý 6.10.2009 - San Pedro de Atacama - Salta

Dnes jsme přejeli zpět do Argentiny. Lístky na autobus do Salty, který jezdí jen 3x týdně (cesta trvá 10 hodin a stojí 27000/os), jsme koupili už včera odpoledne a zabrali poslední dvě místa vedle sebe. Naštvalo mě, že sedačky vlevo měly mnohem větší mezery než naše vpravo. I tak byl ale autobus velice pohodlný, dostali jsme 2x svačinku, napsal jsem si 3 dny do deníku na blog a koukli jsme i na 2 filmy. Druhý byl asi nějaký nový s Nicolasem Cagem - začal dobře, ale skončil jako hrozná blbost. Cestou jsme viděli opět Licancabur a z dálky i naší Lagunu Blanca. Nejvýš se autobus vyšplhal do 4800m.n.m. Pak jsme spadli za hory, projeli mrakama, sluníčko zmizelo a až do Salty se už neukázalo. Příjezd do velkého města byl takový ponurý - byla tma a poprchávalo. Hned se na nás vrhli nahaněči. Ubytovali jsme se kousek za náměstím v hostelu Sol Huasi za 30/os a dokonce za nás zaplatili i taxík z autobusáku. Večer jsme se nejprve marně pokoušeli vybrat peníze z bankomatu, a pak za zbylých 43 pesos z Puerto Iguazu jsme si dali v jedné obyčejné hospodě pečené kuře, Napolitanu (hovězí zapečené se šunkou a sýrem) a kilo piva (mají tu lahve 970cm3). Nakonec Salta není tak ponurá, jak se zdálo. Náměstí s ohromnými palmami je krásné, mají tu hezky nasvícené památky a i nějaký ten bankomat, který nám dal peníze jsme nakonec našli: banka Marco - mají 2 druhy bankomantů, jeden nám nedal, druhý ano - zkratka běžného účtu (cuenta corriente), který se musí zvolit je CTE, přesně volba: PESOS CTA CTE.

3 komentáře:

  1. Každý den nový díl krásného seriálu!A podle datumů je již předtočeno asi devět dílů, takže když maminka má strach, že plánujete něco nebezpečného, tak jí můžu uklidňovat, že to bylo už před týdnem a podle toho, že poslední příspěvek přibyl dnes, tak jste to určitě zvládli.
    Těšíme se na další kapitoly.
    Táta a máma (Kladno)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj cestovatelé! Tři dni jsem se nedostal k internetu a tak jsem s velkou netrpělivostí hltal další příspěvky. Vy jste jezdili na písku a tady dnes začali jezdit Rejdice a jeden vlek na Černé hoře. Jinak se otepluje a zřejmě to všechno sleze (i na horách). Tady ve Velichovkách byl jen poprašek. Šárko, prosím Tě, až budeš posílat mamce email, pošli ho i na mou adresu. Buďte na sebe opatrní! Táta.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, serial stale pokracuje. Ze sandboardovani jsme se prenesli do zimni krajiny Ohnove Zeme. Doufam, ze budeme stihat doplnovat prizpevky, abyste meli kazdy den jeden. Vzdycky jich par napisu do zasoby, ted to ale bude trochu problem s Internetem, tak snad to budu stihat. V kazdem pripade o nas nemejte strach. Ted si pripadame spis jak na Aljasce nez v Argentine, je tu kraaaasne!

    OdpovědětVymazat