čtvrtek 19. listopadu 2009

čtvrtek 5.11.2009 - Bariloche

Těšili jsme se na panoramata And, podél kterých jsme měli přijet do Bariloche, ale bylo zataženo a pršelo. Našli jsme si hostel "Homestay" s dvoulůžákem za 75Ar a rychlým internetem zdarma, takže jestli bude pořád hnusně, budem tu alespoň mít co dělat. Odpoledne jsme se v dešti prošli po městě "lyžování a čokolády". Na lyžování je bohužel pozdě (i když dnes na kopcích určitě sněží). Na čokoládu a dortíky není pozdě nikdy, tak jsme hned do jedné obří cukrárny, kterých je tu spousta, zašli a dali si napůl krásný oříškový dort. Večer jsem strávil v hostelu na Internetu (i když mi ho na hodinku okupovali francouzi, kteří tu s námi bydlí). Šárka se courla po nákupech a uvařila super večeři. V pokoji jsme měli 15 stupňů, ale paní domácí slíbila, že přitopí. Je docela fajn, ale trošku zmatená a s hostelem má problémy a musí vše podrobně vysvětlovat: na kouhot topení nesahat, nedávat ručník na topení v chodbě, pozor aby neprotékala voda na záchodě, ve sprše dlouho trvá, než přiteče teplá voda, dveře zamykat, nikomu neotvírat, internet nevypínat, troubu nezapínat (ukazuje, jak se zapalují plotýnky - opravdu to není jen tak, navíc nejde poznat, který čudlík je na kterou plotýnku), večer hlavně VŠUDE zhasnout ... jo ale támhleto světlo vlastně nezhasínat!
PS: ... a věděli jste, že otevřený deštník v domě znamená neštěstí? My jsme nejdřív mysleli, že nám nadává, že jí zamokříme podlahu.

4 komentáře:

  1. To vo tom otevřeným deštníku si budu pamatovat... to je dost dobrý... Večírek se vyjasňuje.Do vinnýho sklípku na vánoční večírek Lanexu jedeme 18.12. pár lidí za Singáč a pak bude ještě naše Christmas Party... buď 11. nebo 22. -buď Semily nebo Poniklá to se ještě jedná. Dobrá zpráva na závěr... mám vodu na pozemku, sice v 43 metrech, ale je tam. Hi a mějte se rádi :-)) George

    OdpovědětVymazat
  2. Georgi ... a kdo ma tentokrat na starosta vystoupeni??? :-D Annitchka

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj cestovatelé, jsem ráda, že jste dostali můj komentář, že se mě to povedlo. Dnes jsem si přečetla Vás zápis Z 6.11. tak jsme pozadu a vy jste úplně jinde. Je to asi velká změna, že? Zdraví B.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj cestovatelé.
    Chtěl bych se Vás optat, kde v Argentině suší mokré deštníky? Jestli je suší venku na dešti a nebo uvnitř, ale ve složeném stavu. Táta a máma.

    OdpovědětVymazat