pátek 20. listopadu 2009

pátek 6.11.2009 - Llao Llao (čti Šao Šao :-)

Původně jsme v Bariloche chtěli udělat dvoudenní výlet, ale od toho nás včera v infocentru Club Andino odradili, že je všude pořád dost sněhu. Budem tu tedy jen jeden den a zítra vyrazíme do Chile: Ráno do Osorna (5 hodin) a odtud nočním busem do Santiaga. Lístky na bus do Osorna za 80/os jsme koupili v centru v kanceláři Via Bariloche (autobus s WIFI, to jsem tedy zvědav, opět žádná sleva na HI kartu, přestože by podle letáku měla být). Včera na autobusáku nám nabídli i lístky z Osorna do Santiaga za 123Ar (600kč), na Internetu jsme je našli za 11500ChP (350kč), bohužel by se musely zaplatit chilskou platební kartou, tak jsme si řekli, že je koupíme až v Osornu, kde byly dokonce jen za 8000ChP (250kč - dobrá cena za 900km). Odpoledne jsme busem č.20 dojeli k superluxusnímu hotelu Llao Llao, který je na hranici národního parku Lake District. Je postavený na poloostrově obklopeným nádherně čistými jezery, které jsou obklopené nádherně zasněženými skálami. Samotný hostel je oblkopený cedulemi (nestupovat, skoukromý pozemek) a golfovým hřištěm roztroušeným mezi silničkami s tunýlky na přechody od jamky k jamce. Počasí pořád nic moc, ale hlavně že neprší! Prošli jsme si turistické cestičky vedoucí lesy mezi jezery - vypadá to tu jako v Zell am See, občas taky jako na Orlíku. Až na ty bambusy :-) nechápem, kde se v takové alpské krajině vzaly. Vylezli jsme i na horu Cerro Llao Llao s nádherným výhledem na okolní jezera a hory mezi kterými se na nás opět hnaly černá mračna. Zpět jsme jeli stopem s chlápkem, který v Bariloche žije už 4 roky, pracuje tu jako ochranka, jezdí jen z domu do práce a zpět, takže nám ani nedokázal poradit, kam zajít na dobrou a levnou večeři. Když jsme mu říkali, že máme 9 měsíců dovolenou, tak se smál, proč proboha tak dlouho :-) Večer jsme zašli do restaurace Los Tehuelches, kterou dopručují v průvodci, abysme se rozloučili s Argentinou dobrým stejkem (Šárka už se těší, až se přivítáme s Chile dobrým Piscem). Byl výborný, dali jsme si opět jedno dohromady a k tomu litr bílého vína (které stojí stejně jako litr piva!) Z průvodce jsme rozluštili větu, že červené je dobré jen pro ty, kdo si dokážou vychutnat dlouhou kocovinu. Bílé víno ale bylo dobré. Jak jsme bylli hladoví, tak jsme se po něm pěkně motali. I tak jsme druhý den dokázali vstát v 6:15, abysme stihli bus v 7:30 do Osorna.
PS: Objevili jsme v obchodě benzínový vařič MSR, stejný jako máme půjčený od Honzy P. Tady by stál 820Ar + 90 nebo 120 za flašku, tedy skoro 4500kč!

2 komentáře:

  1. Ahoj, zdravím Vás z Evropy, Vy tam máte sníh u nás je téměř jaro, na horách po sněhu ani památky. Teploty se drží kolem 15.O st. Příští týden se má ochladit. Vlekaři prý jsou na nucené dovolené. Zdraví B.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj cestovatelé, do Zell am See se chystám za 3 týdny, tak doufám, že se sněhem to bude lepší, než na vašich fotkách. Vařič MSR jsme letos měli na Korsice a pohááádka, výborný. Jinak od minulého týdne už mi začly tréninky na novou sezónu, tak končí pařby :(( Ale začaly bazény v Rakáči :-) zdraví bikerka Qěta

    OdpovědětVymazat