pondělí 16. listopadu 2009

pondělí 2.11.2009 - Puerto Madryn

Ráno v Trelew (asi 100km od Puerto Madryn) jsme museli přestoupit do jiného autobusu, který čekal i na další přípoje. Kupodivu na nás na poslední hodinu cesty zbyly stejná pohodlná místa, ale protože se do něj rvaly lidi ze 2 dalších autobusů, tak jsme to štěstí mít nemuseli. Nevím, jak to řeší, když to někdy nevyjde.
V Puerto Madryn jsme nejdřív koupili lístky na bus do Bariloche, kam pojedeme za 3 dny - nechceme riskovat, že by pak nebyly a ještě z autobusáku jsme obvolali pár hostelů. Byly docela drahé a často plné. Cestou přes město jsme ale našli jeden poměrně levný a pěkný, kde strávíme v noclehárně jednu noc. Potkali jsme tu jednoho asi 35-ti letého Čecha, který v Argentině už 4 roky pracuje a teď se zrovna zotavuje z infarktu, který si tu ze stresu v práci uhnal. Na zítřek jsme si zaplatili tour na Peninsulu Valdéz, kam pojedem na velryby, rypouše a tučňáky. Odpoledne jsme strávili couráním po městě. Marně jsme hledali otevřenou restauraci až nakonec hladoví jako vlci nepohrdli pizzou z kavárny. Na večer jsme si koupili obalovanou Merluzu (rybu) a na másle si jí osmažili k večeři.
PS: Za zítřejší tour, kterou jsme si objednali na hostelu, jsme zaplatili každý 200Ar. Ve městě jsme se poptali v jiných agenturách, které za stejnou tour chtěli 260Ar. Ptali jsme se i ve stejné cestovce, přes kterou zítra pojedeme a ta nám jí nabídla za 190Ar. Už jsme ale měli rezervovanou z hostelu, tak jsme nechtěli dělat zmatky. Navíc nám Čech říkal, že ještě vloni stejná tour stála běžně 300, ale letos je tu nějak málo lidí asi kvůli krizi, prasečí chřipce a taky je prý pořád docela zima. Sluníčko sice svítí, ale fouká pořád docela studený vítr. Vloni touhle dobou chodil po pláži s žabkama na nohách.
PS2: V Ushuaia jsme si za 60Ar na osobu koupili slevové kartičky řetězce Hostel International. Tam jsme na ní ještě každý dostal slevu 20Ar, od té doby nám přijde, že jinde nefunguje. Tady v Puerto Madryn jeden HI hostel je, ale slevu dává jen 2Ar. Navíc na ní měly některé autobusové společnosti dávat slevu 10%. Ale co jsme se zatím ptali, tak nám ještě žádná neslevila, že to prý zrovna na tu naší linku neplatí. Tak nevíme, jestli se nám někdy naše investice vrátí!

2 komentáře:

  1. No nazdar Bardi jihoamerický, píšu Vám v předvečer 17.listopadu ještě z práce. Zítra máme zasloužené volno-píšete pěkně vo tom dalekým kraji, nějak si to jen nemůžu s něčím porovnat tady s naší realitou...je to něco jako vandr po Českým Ráji, s babou po boku,ne?My tady řešíme vánoční party- gde jí udělat a gdy...Sních tu taky není, tak je pohodička.Vykoupejte se tam za nás- jde-li to...Hezký putování*-* přeje George

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Georgi, diky za pozdrav z Cech a ja te zdravim z Velikonocniho ostrova. Jo jo je to jako jeden dlouhej nekonecnej vandr, ale strasne krasnej. Zatim nam tu trochu prsi, ale i tak dal David koupacku v mori. Sochy jsou magicky a uzasny a ohromny a je neskutecne jak je dopravovaly pres ostrov. Vsechny teorie nam prijdou nemozne..... I kdyz Pavel Pavel to dokazal...... Mej se krasne a tesim se na zpravu jak to dopadlo s vanocni party. Sarka.

    OdpovědětVymazat