sobota 19. prosince 2009

neděle 29.11.2009 - datová čára - Auckland

Dnešní dopoledne vůbec nebylo, tak ani nebudu psát, co se nestalo. Zato odpoledne jsme měli rušné. Přistáli jsme s naším letadlem s květem tiare na křídle do šedivého zamračeného Aucklandu. Poprvé jsem tu naživo uviděl dvoupatrové letadlo Airbus A380. Cestou k batohům jsme v jednom duty free shopu dostali ochutnávku čokolády, v druhém dokonce vodku. Pak na imigračním proběhla důkladná kontrola našeho jídla, dezinfekce bot a stanu a hlavně zabavení našeho pepřáku. Na Zélandu je prý obranný sprej nelegální, ani policie ho nesmí používat. Z jídla nám sebrali jen ovoce. Těstoviny, polívky v prášku, konzervy, sušenky a další byly v pohodě. Na protokol o zabavení spreje jsme čekali přes půl hodiny. Koukali jsme na to, jak jiným (asi náhodně vybraným) prohrabávají batohy do posledních ponožek. Ještě že jsme pepřák přiznali, všichni se k nám chovali moc pěkně, jen to prostě trvalo dlouho a my už toho měli dost. Ve městě jsme se ubytovali za 24NZD/os v osmilůžáku v hostelu Nomad kousíček od hlavní třídy Queen street. Je to taková továrna na baťůžkáře. Má sedm pater, velkou kuchyň, terasu s výřivkou, pidi saunu, jídelnu, bar, internet café, knihovnu a televizní místnost. V ceně ubytování je i menší večeře nebo spíš nejmenší večeře, kterou jsem kdy viděl: 5 hranolek a čtvrt rybího filé. Je ale možné si připlatit 4NZD na dospělou porci. My si raději uvařili svojí polívku (na větší vaření jsme neměli sílu) a šli brzy spát.
PS: 1NZD je přibližně 12,50kč. Pro "jednoduchost" počítáme 8NZD je 100kč, 4NZD je 50kč, nebo třeba 1,6NZD je 20kč.

2 komentáře:

  1. Miláčkové, zdravíme Vás v předvánočním čase, tady to už běží na plné obrátky, jsou zde velké mrazy, přes den 1O i více minus stupňů a sníh. Jestli tam kde jste se slaví Vánoce tak si je pěkně užijte, my budeme na Vás vzpomínat. V novém roce ať je Vaše cestování úspěšné Zdraví babi a děda.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj cestovatelé. Ta sobota dopoledne vůbec nebyla kvůli té datové čáře,žejo.Jaký je to pocit, když najednou chýbí vlastně celý den?Máme to v malém vlastně každý rok při přechodu na letní čas.Kdyby jste to vzali obráceným směrem jako Willy Fog,tak jste taky den získali.Takhle jste aspoň podle hodinek měli kratší přelety.
    Ať se Vám kromě toho dne už nic neztratí a vše se Vám zdaří. Zdraví táta a máma

    OdpovědětVymazat