sobota 16. ledna 2010

čtvrtek 24.12.2009 - návrat z Aspiringu, Štědrý večer ve Wanace

V noci občas sprchlo, snad se to do rána přežene! Když jsme vstali v šest, tak už jen mrholilo. Dojedli jsme skoro všechno jídlo, zbyly jen 2 polívky do hrníčku, jedna musli tyčka, 4 plátky toustového chleba, pytlík čaje, sůl a pepř. Cestou dolů přestalo mrholit, takže sestup dopadl dobře. Zbývaly tři a půl hodiny k parkovišti. Po cestě jsem občas seběhnul k řece a zkusil chytit vánočního pstruha. Vytáhl jsem jen malou čudličku, tak jsem jí zase dal svobodu, když jsou ty Vánoce. Šárka našla u cesty sluneční brýle, přes které je svět mnohem krásnější: nebe tmavší, mraky zářivější a kopce barevnější. Po chvilce jsme zjistili, že mají polarizační filtr a že je s nima krásně vidět pod hladinu do řeky. To se to teď bude rybařit :-D Už jsme byli skoro u parkoviště, když se k nám přidal Kea. Měl pochroumané křídlo a ťapal za náma po zemi. Bylo nám ho tak líto, že jsme mu málem dali kousek jídla, které nám zbylo, přestože je to zakázané. Když jsme mu ale utekli, kousek dál si na nás opět počkal. Pak jsme viděli, že krásně lítá. Když dosedl, tak znovu zkroutil křídlo a hladově koukal. Málem nás dostal.
Do Wanaky jsme dorazili po čtvrté. V prvním hostelu nám řekli, že jsou plný a že si myslí, že celá Wanaka bude na Vánoce obsazená. Zavolali nám do jiného hostelu, kde měli volno alespoň ve vícelůžáku. Cestou k němu jsme ale objevili hostel Matterhorn South, kde měli volný i krásný dvoulůžák s vlastní koupelnou. Majitelé: bílý chlápek s maorskou ženskou jsou hrozně fajn. Zítra pořádají grill párty s dárky od Santy, tak jsme se hned přihlásili. Je za 15NZD, 2 dárky musíme koupit, ty se hodí do společného pytle a Santa je pak náhodně rozdá. Hrozně se divili, že my budeme Vánoce slavit už dnes večer, přitom to tak mají v Evropě kromě Angličanů skoro všichni, nebo ne? Zajeli jsme do supermarketu nakoupit a pak v krásné kuchyni, kterou jsme měli jen pro sebe připravili štědrovečení večeři: česnečku, vepřový řízky s bramborovým salátem a cukroví. U nazdobeného stolu jsme si zapálili svíčky, přiťuklli si červeným vínkem a užili si té zasloužené vánoční pohody. Byli jsme asi oba celý rok moc hodní, protože jsme dostali krásné dárky. Já termo neoprén na pivko, tričko (oboje s motivem Nového Zélandu) a campingovou lžícovidličku. Šárka dostala naběračku a teplou sprchu - tedy černý pytel s kropítkem, do kterého se naleje skoro 20 litrů vody z kohoutku a ona se v něm na ostrém novozélandském sluníčku za dvě hodinky ohřeje. Šli jsme spát a těšili se na zítřejší zélandskou vánoční párty, jestli budu počítat i Liverpool Hut, tak pro mě letos budou už třetí Vánoce.

1 komentář:

  1. Ahoj tam dole pod našima nohama.
    Davide taže v červnu to už budou tvoje čtvrté vánoce. Co se týká štědrého dne v Evropě, tak ve Francii mají 24. štědrovečerní večeři a dárky dají rodiče pod stromeček v noci a děti je rozbalují ráno 25.Vaše štědrovečerní večeře vypadala skvěle. Moc jsme na vás mysleli a těšíme se na další v červnu. táta a máma

    OdpovědětVymazat